over de voorstelling

De achtste dag van de week is een voorstelling over vastberaden jonge mensen die hartstochtelijk proberen hun eigen weg te vinden in het leven, ook al is de dagelijkse realiteit anders dan ze zouden willen.

 

Agnieszka woont met haar ouders en broer in een klein huis in Warschau. Ze is verliefd op Pjotr, maar heeft geen plek om met hem alleen te zijn. Zelfs op straat worden ze in de gaten gehouden.  Agnieszka hunkert naar ruimte voor zichzelf.  Vier muren, een deur die op slot kan en stilte, meer heeft ze niet nodig.

 

lunchchvoorstelling op locatie 

De voorstelling speelt natuurlijk een aantal avonden maar voor iedereen die er overdag ook wel eens tussenuit wil zijn er een aantal lunchvoorstellingen. Op een bijzondere locatie in het hartje van Leeuwarden in een voormalige theaterzaal: Sacramentsstraat 24. 

 

Marek Hlasko
De voorstelling is gebaseerd op ‘De achtste dag van de week’ van de Poolse schrijver Marek Hlasko, die 22 jaar was toen hij deze novelle schreef. Het was toen 1956; het communisme in Oost-Europa vierde hoogtij. De personages van Hlasko zijn veelal dromers die buiten de gemeenschap staan en die zich - net als Hlasko - niet thuis voelen in de wereld die hen omringt. De vertaling van ‘De achtste dag van de week’ is van Karol Lesman.  

 

Kaarten kun je nu al bestellen*

 

(*) Wanneer de betaling niet lukt via IDEAL kunt u een e-mail sturen naar info@meeuw-jts.nl. Vermeld hierin uw naam, de datum en tijdstip van de voorstelling en het aantal personen. Dan reserveren wij een plekje voor u!